Cannelloni alla Fiorentina

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Cannelloni alla Fiorentina

    Cannelloni alla Fiorentina

    Cannelloni alla Fiorentina

=18pxTip van =18pxN=18pxonna Ciana=18px, een echte Italiaanse oma die kookles geeft in de Toscaanse heuvels: “Bedek de cannelloni met voldoende saus voor je ze in de oven zet. Anders kan de pasta niet mooi garen en droogt hij uit.”

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
16 cannellonipijpjes
300 g spinazie
2 sjalotten
2 knoflook teentjes
1L passata
1 ei
500 g ricotta
120 g geraspte parmezaan
4 tijm takjes
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel de sjalotten en de knoflook en snij fijn. Fruit glazig in olijfolie. Doe er de passata bij en de tijm en laat 20 minuten sudderen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de spinazie in wat olie, laat slinken en knijp er al het vocht uit. Pureer met de staafmixer.
3 Meng er de ricotta, het ei en de helft van de geraspte parmezaan door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep het spinaziemengsel in een spuitzak en vul er de cannelloni mee.
4 Leg de rolletjes in een met olie ingevette ovenschaal. Lepel er de tomatensaus over en bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Zet 25 minuten in de oven.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten