1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aspergecannelloni met roomkaas en pistachecrumble

Aspergecannelloni met roomkaas en pistachecrumble

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2021

Ingrediënten 4 personen


9 lasagnevellen (verse)
12 groene asperges
12 witte asperges
100 g rucola
300 g roomkaas
2 knoflook teentjes
2 el gehakt peterselie
2 el dragon (gehakt)
50 g pistachenoten (ongezouten)
25 g panko (of paneermeel)
5 cl droge vermout
olijfolie
peper en zout



Aspergecannelloni met roomkaas en pistachecrumble
Aspergecannelloni met roomkaas en pistachecrumble

=18pxDeze pasta is ideaal om asperges, onze favoriete lentegroente, in te verwerken. Lentefris en een toppertje ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de witte asperges en breek het houtachtige uiteinde af. Spoel de groene asperges en breek het uiteinde af. Leg ze samen met de witte asperges in een stoommandje en stoom gaar.
2 Maak de saus. Pel en snipper de knoflook fijn. Hou een beetje apart en fruit de rest in wat olijfolie. Voeg de roomkaas, vermout en gehakte kruiden toe, breng op smaak met peper en zout.
3 Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Leg twee van de gekookte pastavellen lichtjes overlappend op het werkblad. Leg er drie witte en drie groene asperges op. Rol op. Maak zo vier mooi rollen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en verwarm de grill van de oven.
4 Hak de pistachenootjes grof, meng met de panko en de apart gehouden knoflook. Roer er olijfolie door tot een crumble.
5 Lepel de saus over de cannelloni, strooi er de crumble over en zet een paar minuten onder de grill tot de crumble begint te kleuren. Sprenkel nog wat olijfolie over de cannelloni en werk af met een handvol rucola.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top