1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gemarineerde tofu

Gemarineerde tofu

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2021

Ingrediënten 4 personen


1 blok tofu
1 theelepel korianderpoeder
1 ½ theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel laospoeder
snuf peper
1 eetlepel pindakaas
scheut sojasaus
scheut ketjap manis
1 theelepel sambal manis
scheut citroensap
olijfolie om in te bakken



Gemarineerde tofu
Gemarineerde tofu

Df

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de tofu in plakken van 1 cm dikte. Druk de plakken op keukenpapier of een theedoek, zodat het meeste vocht verdwijnt.
- Snijd vervolgens de tofu in vierkante blokjes van 1 cm bij 1,5 cm. Stop de blokjes in de kom.
- Meng de tofu met het korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, laos en peper.
- Meng daarna in de kleine kom de pindakaas, sojasaus, ketjap manis, sambal manis en citroensap.
- Voeg het natte mengsel bij de tofu en meng goed door elkaar.
- Laat de marinade ten minste 1 uur in de tofu trekken. Heb je geen tijd? Bak dan meteen de tofu.
- Zet vervolgens een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
- Bak de gemarineerde tofu knapperig.
- Serveer ten slotte de tofu direct.

Bron

Https://www.thisisjoan.nl/2017/07/gemarineerde-tofu-indonesisch-recept/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcobernard


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcobernard
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top