Pasta Andalusië

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2021
  • Pasta Andalusië

    Pasta Andalusië

    Pasta Andalusië

Je kunt variëren met dit recept. Kern is dat het hartig is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr pasta (spirelli of vlinders)
2 blikjes tomatenblokjes
4 stengels bleekselderij in schijfjes
400 gram champignons in schijfjes
2 uien gesnipperd
1 rode peper in dunne ringen (laat de zaadlijst zitten anders kun je net zo goed een paprika nemen)
4 tenen knoflook gesnipperd
half blikje zwarte olijven gehalveerd (bijv. Carbonell)
half potje kappertjes uitgelekt
een eetlepel droge italiaanse kruiden
evt 1 a 2 blikken tonijn op olie, uitgelekt
geraspte kaas
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan
Sauspan (dikke bodem)
Vergiet

Bereidingswijze

Zet de soeppan op met ruim water (minimaal 1 liter per 100 gram pasta). Voeg als het water kookt een flinke hand zout toe

- Fruit de ui op middelhoog vuur een paar minuten in een flinke scheut olie
- Voeg de rode peper toe en knoflook
- Voeg na een minuut de bleekselderij toe
- Voeg na 2 minuten de champignons toe. Zet het vuur hoger en roer regelmatig door
- Voeg na een minuut of 4 de italiaanse kruiden zwarte peper en tomatenblokjes toe
- Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur zachtjes sudderen en roer af en toe door.

- Kook de pasta volgnes de gebruiksaanwijzing
- Giet af en roer de pasta door de saus. Of andersom, een beetje afhankelijk van de grootte van de pannen

- Voeg de olijven, kappertjes en evt. de tonijn toe en laat nog een minuut of 2 doorwarmen terwijl je regelmatig roert.

- Serveer met geraspte kaas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten