Bami met garnalen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Bami met garnalen

    Bami met garnalen

    Bami met garnalen

Snel en smaakvol gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 g mie
1 eetlepel (zonnebloem)olie
4 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
350 g gesneden prei of een chinese kool of paksoi
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel sereh
1 eetlepel sambal
3 eetlepels ketjap manis
300 g gekookte, gepelde Noorse garnalen
evt 250 gr gemarineerde en gebakken tofu
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan voor de mie
Vergiet
Wok

Bereidingswijze

- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.

- Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotten, knoflook, prei en gember 4 minuten. Voeg de ketoembar, djinten, sereh, sambal en ketjap toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.

- Schep de mie, garnalen en evt tofu door het kipmengsel. Laat het geheel al omscheppend door en door warm worden.

Bron

https://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/bami/bami-kip-garnalen-bami-goreng-djawa

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcobernard avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten