Bami met garnalen
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Snel en smaakvol gerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
250 g mie1 eetlepel (zonnebloem)olie
4 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
350 g gesneden prei of een chinese kool of paksoi
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel sereh
1 eetlepel sambal
3 eetlepels ketjap manis
300 g gekookte, gepelde Noorse garnalen
evt 250 gr gemarineerde en gebakken tofu
Benodigdheden
Kookpan voor de mieVergiet
Wok
Bereidingswijze
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotten, knoflook, prei en gember 4 minuten. Voeg de ketoembar, djinten, sereh, sambal en ketjap toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.
- Schep de mie, garnalen en evt tofu door het kipmengsel. Laat het geheel al omscheppend door en door warm worden.
Bron
https://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/bami/bami-kip-garnalen-bami-goreng-djawa