Mac 'n Cheese
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Voedzaam en als je er een flinke salade bij geeft nog redelijk gezond ook:-)
Ingrediënten 4 recipe.people
50 gram boter3 volle eetlepels bloem
10 teentjes knoflook in dunne plakjes
6 laurierblaadjes
1 litter halfvolle melk
500 gr macaroni
8 tomaten
150 gr geraspte goudse kaas
100 gr parmezaanse kaas geraspt
verse thijm
worcestershire saus
nootmuskaat
oud brood
Benodigdheden
SoeppanBraadpan (dikke bodem)
Ovenschaal
Bereidingswijze
- Zet de soeppan met water (minimaal 1 liter per 100 gram pasta) op en breng aan de kook. Voeg als het water kookt een flinke hand zout toe.
- Verwarm de oven op 220 graden (zet de ovenschaal er vast in)
- Hak de tomaten in grove stukken (klein genoeg om in je mond te doen) en bestrooi met zout en peper
- snijd het brood in grove stukken en bak het op medium hoog vuur tot de stukken mooi goudbruin en knapperig zijn
- Laat de boter in de braadpan smelten
- Voeg de bloem toe
- Roer continu totdat je een pasta hebt. Het moet niet te dik zijn, voeg dan wat extra boter toe
- Voeg de knoflook toe en roer op middelhoog vuur door totdat die goudbruin is
- Voeg in delen de melk toe en roer met een garde
- Voeg de laurier toe
- Laat rustig pruttelen op laag vuur en roer af en toe even goed
- Kook de pasta in de voorgeschreven tijd gaar (liever 1 minuut korter dan 1 minuut langer)
- Giet de pasta af en voeg hem meteen bij de saus
- Haal de pan van het vuur en voeg de kaas, tomaten en thijm toe, evenals een scheutje worcestershire
- Rasp er wat nootmuskaat overheen
Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. De saus mag iets te dun zijn, dat komt goed in de oven.
- Giet de pasta over in een ovenschaal en bak 30 minuten in de oven
Serveer met de croutons en een lichtzure groene salade
Bron
http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/a-killer-mac-n-cheese/