1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Spinazie
  6. ZALM IN SESAMKORST MET SPINAZIE EN RIJST

ZALM IN SESAMKORST MET SPINAZIE EN RIJST

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-04-2021

Ingrediënten 2 personen


150 g jasmijnrijst
1 teentje knoflook
20 g gember
2 el sesamzaad
2 zalmfilet
200 g spinazie
2 el sojasaus
2 el arachideolie
peper en zout



ZALM IN SESAMKORST MET SPINAZIE EN RIJST
ZALM IN SESAMKORST MET SPINAZIE EN RIJST

Vandaag een heerlijk Aziatisch gerechtje op het menu, dat je in minder dan 20 minuten op tafel kan toveren! Heerlijke zalmfilets in een krokant jasje van sesamzaad, met daarbij spinazie en rijst. Snel klaar en geniet maar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst:
-breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

-Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
-Doe de sesamzaadjes in een bord en wentel er de zalmfilets in.

-Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan en voeg de knoflook en gember toe. Laat kort stoven. -Voeg dan de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is. Roer er de sojasaus door. Kruid met peper. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de zalmfilets met sesamzaadjes toe. Bak 3 minuten, draai voorzichtig om en laat opnieuw 3 minuten bakken.

-Serveer de rijst met de zalmfilets en de spinazie.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top