Tiramisu met appel en rozijnen

  • Vegetarisch, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2021
  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

  • Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

    Tiramisu met appel en rozijnen

Niet zoveel in mijn voorraad  maar wel een bakje mascarpone dat op moest en de rest van de ingrediënten "toevallig" ook in huis.
Dit dessert is een heerlijke combi van tiramisu en appeltaart. De kans is groot dat Italianen zich rotlachen maar wij vinden het heerlijk. Er zit geen rauw ei in en als je het koffie/Calvados mengsel vervangt door appelsap is het ook geschikt voor kinderen en zwangeren.

TIP: Voor een glutenvrije versie neem je natuurlijk glutenvrije lange vingers.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 200 gram lange vingers
- 100 ml espresso met een scheutje Calvados of Amaretto (voor de non alcoholische versie het geheel te vervangen door appelsap)
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker (ik had 2 el zelfgemaakte vanillesuiker)
- klontje boter
- 3 appels (Elstar)
- 3 el rozijnen
- 3 el suiker
- 1 el citroensap
- 1 tl kaneel
- geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de appels en snij ze in stukjes
- Verhit de boter en bak hierin de appel. Voeg rozijnen, suiker, citroensap en kaneel toe en laat het een paar minuutjes pruttelen. Laat het vrijgekomen vocht inkoken (je kunt het ook een beetje binden).
- Voeg de vanillesuiker toe aan de slagroom en klop dit niet helemaal stijf.
- Doe de mascarpone erbij en klop het goed door elkaar tot een glad geheel.
- Zet de espresso en voeg er een scheutje Calvados aan toe. Schenk het in een platte schaal en doop de helft van de lange vingers enkele seconden in het mengsel en leg ze op de bodem van een schaal.
- Schep hier de helft van het roommengsel op en doe er 2/3 van het appelmengsel overheen.
- Dan herhaal je weer met in koffie/Calvados gedoopte lange vingers, de andere helft van het roommengsel en de rest van het appelmengsel.
- Strooi er een handvol amandelschaafsel overheen en een beetje kaneel.
- Laat de tiramisu nog tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten