1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu met appel en rozijnen

Tiramisu met appel en rozijnen

  • Vegetarisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2021

Ingrediënten 6 personen


- 200 gram lange vingers
- 100 ml espresso met een scheutje Calvados of Amaretto (voor de non alcoholische versie het geheel te vervangen door appelsap)
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker (ik had 2 el zelfgemaakte vanillesuiker)
- klontje boter
- 3 appels (Elstar)
- 3 el rozijnen
- 3 el suiker
- 1 el citroensap
- 1 tl kaneel
- geschaafde amandelen



Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen
Tiramisu met appel en rozijnen

Niet zoveel in mijn voorraad  maar wel een bakje mascarpone dat op moest en de rest van de ingrediënten "toevallig" ook in huis.
Dit dessert is een heerlijke combi van tiramisu en appeltaart. De kans is groot dat Italianen zich rotlachen maar wij vinden het heerlijk. Er zit geen rauw ei in en als je het koffie/Calvados mengsel vervangt door appelsap is het ook geschikt voor kinderen en zwangeren.

TIP: Voor een glutenvrije versie neem je natuurlijk glutenvrije lange vingers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de appels en snij ze in stukjes
- Verhit de boter en bak hierin de appel. Voeg rozijnen, suiker, citroensap en kaneel toe en laat het een paar minuutjes pruttelen. Laat het vrijgekomen vocht inkoken (je kunt het ook een beetje binden).
- Voeg de vanillesuiker toe aan de slagroom en klop dit niet helemaal stijf.
- Doe de mascarpone erbij en klop het goed door elkaar tot een glad geheel.
- Zet de espresso en voeg er een scheutje Calvados aan toe. Schenk het in een platte schaal en doop de helft van de lange vingers enkele seconden in het mengsel en leg ze op de bodem van een schaal.
- Schep hier de helft van het roommengsel op en doe er 2/3 van het appelmengsel overheen.
- Dan herhaal je weer met in koffie/Calvados gedoopte lange vingers, de andere helft van het roommengsel en de rest van het appelmengsel.
- Strooi er een handvol amandelschaafsel overheen en een beetje kaneel.
- Laat de tiramisu nog tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top