De havermout wordt heerlijk knapperig.

100 gram baby spinazie ( 200 gram spinazie)
90 gram havermout ( 160 gram havermout)
2 eieren maat L ( 3 eieren)
gemalen zwarte peper,
pikant paprikapoeder
zout naar smaak
plantaardige olie om in te bakken
Pan, kom, garde
Dat een eenvoudig gerecht zoals dit zo smakelijk kan zijn. Heerlijk knapperig , gezond en moeite van niks Alleen even het prutje geduldig aandrukken, zodat de substantie kan hechten aan de bodem van de pan en dat niet alles uit elkaar valt bij het omdraaien
Dat gebeurde mij helaas. Gelukkig waren de laatste 2 koekjes prima gelukt en de kleinere stukjes nét zo smakelijk als de hele koekjes. Manlief is niet zo'n fan van spinazie, maar op deze manier mag ik hem vaker spinazie voorzetten. Ik heb dit gerecht lang geleden eens op youtube voorbij zien komen. Onthouden dat het gerecht slechts met 3 ingrediënten gemaakt werd. Helaas behoorlijk veel zout werd toegevoegd zelfs ( 6 gram) , verder zwarte peper en rode peper. Dat laatste heb ik vertaald in pikant paprikapoeder. Tussen haakjes het officiële recept en dat is waarschijnlijk voor 4 personen bedoeld.
Hak de babyspinazie fijn. Voeg de afgewogen havermout en 2 eieren ( maat L ) toe. Voeg de kruiden toe en spatel alles tot een homogeen geheel .
Verwarm de olie en leg een aantal bergjes deeg in de pan. Druk even stevig aan en bak op matig vuur 5 minuten. Keer de koekjes en bak nogmaals 5 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Bak verder totdat alles op is. Serveer met vlees of vis als bijgerecht of als gezonde snack.
Youtube eigen tekst , aanpassing en foto's