Romige groentelasagne met spinazie
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
met romige bechamelsaus en gegrilde groenten
Ingrediënten 6 personen
2 kleine courgettes in dunne plakjes (max. 0,5 cm)2 aubergines in dunne plakjes (max. 0,5 cm)
2 grote uien gesnipperd
5 teentjes knoflook geperst
100 gram boter
gedroogde oregano
1 liter groentebouillion
100 gram bloem
600 gram verse spinazie
kookroom
200 gram geraspte kaas
lasagnebladen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Verdeel de aubergine en courgette op een bakplaat met bakpapier en wrijf in met olijfolie, peper en zout. Bak de groenten 10 minuten in de oven.
3. Fruit de ui en knoflook zacht.
4. Bak de bloem een paar minuten mee.
5. Voeg 1/3 van de bouillion toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal dit 2x en laat nog een minuutje doorkoken.
6. Voeg de spinazie en een flinke snuif oregano toe en laat het nog even slinken.
7. Voeg een paar scheuten kookroom toe maar niet teveel zodat het te waterig wordt.
8. Meng 1/3 van de kaas erdoor heen en breng op smaak met peper en zout naar smaak
9. Leg een laagje saus in een ingevette ovenschaal en bedek deze met lasagnebladen.
10.Leg hier een laag courgette/aubergine op en dan weer een laagje saus. Herhaal dit meerdere keren en eindig met een laag saus.
11. Strooi de rest van de kaas over de lasagne.
12. 20 minuten bakken in de oven.
Bron
https://www.hellofresh.nl/recipes/romige-groentelasagne-met-spinazie-5594d2904dab7164078b4567