Heerlijke jambalaya

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2021

Deze heerlijke jambalaya is een Amerikaanse variant op het Spaanse paella. Geniet ervan

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
450 gram kipfilet
3 eetlepels plantaardige olie
450 gram rookworst, in stukjes gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1 grote groene paprika, in reepjes en zonder zaadjes
3 stengels bleekselderij, gesneden
400 gram tomatenblokjes uit blik
3 eetlepels tomatenpuree
3 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel cajunkruiden
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
250 milliliter kippenbouillon
350 gram grote garnalen, gepeld en ontdaan van darmen
2 eetlepels vers gehakte basilicum
Langkorrelige rijst voor 8 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker
Roerlepel

Bereidingswijze

Snijdt de filets doormidden
Verhit de olie in een grote koekenpan
Bak de stukken kip rondom gaar
Doe de kip, worst, ui, paprika, bleekselderij, blokjes tomaat, tomatenpuree, knoflook, cajunkruiden, tijm en oregano in de slowcooker
Voeg de kippenbouillon toe en doe de deksel op de slowcooker
Zet de cooker op een lage stand en stel de timer in op 7 uur
Proef een uur voor het einde van de bereidingstijd en voeg zout en peper naar smaak toe
Roer de garnalen erdoor en doe de deksel weer dicht. Mocht het niet in de slowcooker passen, bak de garnalen gaar en voeg ze op het einde toe/doe alles in een grote pan op het einde en warm door
Bereid de rijst
Serveer de jambalaya op een bedje van rijst met vers gehakte basilicum

Serveertip

De jambalaya kan worden ingevroren. Laat de jambalaya wel ontdooien in de koelkast in verband met de garnaal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten