1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamsnootje met kruidensalade en honingsaus

Lamsnootje met kruidensalade en honingsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2021

Ingrediënten 4 personen


Lamsnootje (van 800 gram)
dragonhandje
dillehandje
munthandje
peterseliehandje
kervelhandje
1 takje verse rozemarijn (afgerist)
20 cl lamsfond
1 el honing
1 el balsamicoazijn
2 el dragonazijn
4 el maïsolie
boter
peper
zout



Lamsnootje met kruidensalade en honingsaus
Lamsnootje met kruidensalade en honingsaus

Lekker met gratin van aardappelen of kroketjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pluk de kruiden (behalve de rozemarijn) van de steeltjes en meng ze in een grote kom. Maak een vinaigrette met de maïsolie en dragonazijn. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
2 Bak het lamsnootje in boter, kruid met peper en zout. Haal het uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Maak de aanbakresten los met de lamsfond. Voeg de balsamicoazijn, rozemarijn en honing toe. Laat even inkoken.
3 Snij het vlees in plakken. Meng de salade met de vinaigrette. Verdeel de salade en het vlees over borden. Werk af met de saus.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top