Lamsbout uit de oven

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Lamsbout uit de oven

    Lamsbout uit de oven

    Lamsbout uit de oven

Een echte klassieker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1,5 kg lamsbout (zonder been)
200 g boter
15 tijm takjes
8 laurier blaadjes
8 knoflook teentjes
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 120°C.
2 Kruid het vlees met peper en zout.
3 Hak de tijm en de laurier en plet de look: leg de tenen op een snijplank en duw ze plat met het lemmet van je mes. Je hoeft de schil niet te verwijderen.
4 Smelt de helft van de boter in de pan. Leg het vlees in de bruisende boter en laat het dichtschroeien.
5 Draai het vlees om, strooi er de look en de kruiden bij. Doe de rest van de boter in de pan.
6 Laat de bout vijf minuten verder braden en schep er regelmatig wat van het braadvocht over zodat het lam alle smaken kan opnemen.
7 Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Giet het braadvocht erover en bedek met aluminiumfolie.
8 Schuif de schotel in de oven en laat nog 30 minuten garen.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten