Lamsbout uit de oven
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een echte klassieker
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 120°C.
2 Kruid het vlees met peper en zout.
3 Hak de tijm en de laurier en plet de look: leg de tenen op een snijplank en duw ze plat met het lemmet van je mes. Je hoeft de schil niet te verwijderen.
4 Smelt de helft van de boter in de pan. Leg het vlees in de bruisende boter en laat het dichtschroeien.
5 Draai het vlees om, strooi er de look en de kruiden bij. Doe de rest van de boter in de pan.
6 Laat de bout vijf minuten verder braden en schep er regelmatig wat van het braadvocht over zodat het lam alle smaken kan opnemen.
7 Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Giet het braadvocht erover en bedek met aluminiumfolie.
8 Schuif de schotel in de oven en laat nog 30 minuten garen.
Bron
libelle