Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2021
  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

    Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

Simpel, lekker gemakkelijk gerecht. Snel klaar en op voorhand te maken. OOk smakelijk in wat warmer weer lekker op het terras. Weer eens wat anders met die balletjes gehakt. En je kunt het zo  " duuvelachtig  " maken als je zelf wil door meer sambal toe te voegen.

Een Indonesisch gerecht met een Limburgse titel :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE BALLETJES

200 gram rundergehakt
1 flinke sjalot gesnipperd
1 teen knoflook uit de knijper
circa 2 el paneermeel
klein eitje
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
1 ½ el ketjap
1 tl sambal


VOOR DE BOEMBOE

1 rode peper zonder zaad
1 ui grof gesneden
3 el ketjap manis
1 el djintan (komijn)
1 tl ketoembar
1 tl djahé
1 tl kurkuma


VOOR DE DUUVELKESSAUS

2 middelgrote uien gesnipperd
3 el azijn
3 el tomatenketchup
3 el ketjap
1 tl sambal manis of badjak ( of meer naar smaak)
boemboe voor nasi ( pakje of zelf gemaakt)
2 el pindakaas
1 klein pakje kokosmelk 200 ml
150 gram plakjes champignons
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, hapjespan, snijplank, mes en staafmixer

Bereidingswijze

DE BOEMBOE

Alles in de blender of staafmixer , ff malen en klaar. Dit is voldoende voor 2 porties. Bijna net zo snel als een kant en klaar zakje openknippen De andere helft kan de diepvries in voor een ander Indonesisch gerecht.

DE BALLETJES

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en maak balletjes van ongeveer ø 3 cm . Bak de balletjes even rondom aan in een pan met wat boter en olie.



DE DUUVELKESSAUS

Fruit de ui even aan in wat olie in een hapjespan. Voeg verder alle ingrediënten voor de duuvelkessaus toe. Voeg de plakjes champignons en de gehaktballetjes toe en laat dit geheel zachtjes 10 minuten pruttelen. Meng tot een saus. Eventueel kun je er champignons bij doen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking . Serveer met wat atjar zoetzure komkommer, en wat kroepoek.



Bron

BonApetit eigen tekst foto's en aanpassing naar smaak.

Serveertip

Ook lekker met knapperig afgebakken vers bruin stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten