1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2021

Ingrediënten 2 personen


VOOR DE BALLETJES

200 gram rundergehakt
1 flinke sjalot gesnipperd
1 teen knoflook uit de knijper
circa 2 el paneermeel
klein eitje
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
1 ½ el ketjap
1 tl sambal


VOOR DE BOEMBOE

1 rode peper zonder zaad
1 ui grof gesneden
3 el ketjap manis
1 el djintan (komijn)
1 tl ketoembar
1 tl djahé
1 tl kurkuma


VOOR DE DUUVELKESSAUS

2 middelgrote uien gesnipperd
3 el azijn
3 el tomatenketchup
3 el ketjap
1 tl sambal manis of badjak ( of meer naar smaak)
boemboe voor nasi ( pakje of zelf gemaakt)
2 el pindakaas
1 klein pakje kokosmelk 200 ml
150 gram plakjes champignons


Verder heb je nodig


Pan, hapjespan, snijplank, mes en staafmixer


Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.
Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

Simpel, lekker gemakkelijk gerecht. Snel klaar en op voorhand te maken. OOk smakelijk in wat warmer weer lekker op het terras. Weer eens wat anders met die balletjes gehakt. En je kunt het zo  " duuvelachtig  " maken als je zelf wil door meer sambal toe te voegen.

Een Indonesisch gerecht met een Limburgse titel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

DE BOEMBOE

Alles in de blender of staafmixer , ff malen en klaar. Dit is voldoende voor 2 porties. Bijna net zo snel als een kant en klaar zakje openknippen De andere helft kan de diepvries in voor een ander Indonesisch gerecht.

DE BALLETJES

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en maak balletjes van ongeveer ø 3 cm . Bak de balletjes even rondom aan in een pan met wat boter en olie.



DE DUUVELKESSAUS

Fruit de ui even aan in wat olie in een hapjespan. Voeg verder alle ingrediënten voor de duuvelkessaus toe. Voeg de plakjes champignons en de gehaktballetjes toe en laat dit geheel zachtjes 10 minuten pruttelen. Meng tot een saus. Eventueel kun je er champignons bij doen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking . Serveer met wat atjar zoetzure komkommer, en wat kroepoek.



Serveertip

Ook lekker met knapperig afgebakken vers bruin stokbrood.

Bron

BonApetit eigen tekst foto's en aanpassing naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top