1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Sticky toffee appelmoes

Sticky toffee appelmoes

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2021

Ingrediënten 4 personen


2 appels (bijv. Elstar) geschild en in schijfjes gesneden
2 kaki's, geschild en in stukjes gesneden
2 el Frutesse peer appelstroop
1 el water
el kaneel


Verder heb je nodig


Magnetron
Staafmixer


Sticky toffee appelmoes
Sticky toffee appelmoes

Garneer met een lepel creme fraiche.

Kookfan Karin Pennewaard heeft verschillende hobby's zoals koken, reizen en tuinieren. ''Ik vind het heel leuk om op reis lekkere recepten te vinden. In Nieuw-Zeeland vond ik sticky toffee pudding. Wij vonden het heerlijk, maar wel heel machtig. Ik heb het recept daarom iets aangepast zodat hij een stuk frisser is. Appelstroop is een veelzijdig ingrediënt.'' 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de appel en de kaki in een magnetronschaal.
Bestrooi met kaneel.
Giet het water en de stroop eroverheen.
Meng en zet de schaal in de magnetron.
Op vol vermogen ongeveer 4-6 minuten in de magnetron bereiden en daarna naar smaak grof of fijn pureren.

Bron

Gemaakt door kookfan Karin



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top