Kerriestroop - balletjes met dipsaus

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2021
  • Kerriestroop - balletjes met dipsaus

    Kerriestroop - balletjes met dipsaus

    Kerriestroop - balletjes met dipsaus

Dip de gehaktballen flink in de dipsausDeze heerlijke kerriestroop balletjes kunnen voor (bijna) elk moment geserveerd worden. Voor een tapasplank, verjaardag, picknick, lunch, bijgerecht of voorgerecht. Noem het maar op! Daarnaast zijn ze ook nog makkelijk en snel te maken. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Gehaktballetjes
90 gram fijngesnipperde ui
2 el ketjap
2 el Frutesse Maestrichter fruitstroop
2 el vadouvan-kruiden (Jonnie Boer/Euroma)
1 1/2 tl zout
1 ei (L)
1 tl wijnazijn
10 el paneermeel
1 kilo gehakt h.o.h.

Stroopdipper
4 el ketjap
4 el stroop
2 tl vadouvan-kruiden (Jonnie Boer/Euroma)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven met heteluchtgrill of circulatiegrill

Bereidingswijze

Snij de ui, bak deze aan en laat het afkoelen.

Meng in een schaal de ketjap, de stroop, de azijn en de kruiden met een garde.

Meng er daarna het ei doorheen.

Voeg het gehakt en het paneermeel eraan toe en kneed het goed door elkaar.

Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Doe de balletjes in een voorverwarmde oven met circulatiegrill en bak ze in 10 min. op 200 graden.

Voor de dipsaus doe de ketjap, stroop en vadouvan-kruiden in een klein apart bakje en meng het met een garde door elkaar.

Bron

Dit recept is van kookfan Selma Brouwers

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten