Vegetarische bieten carpaccio, appelstroop & gerijpte geitenkaas

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-03-2021
  • Vegetarische bieten carpaccio, appelstroop & gerijpte geitenkaas

    Vegetarische bieten carpaccio, appelstroop & gerijpte geitenkaas

    Vegetarische bieten carpaccio, appelstroop & gerijpte geitenkaas

Gezond en niet duur.

Deze vegetarische carpaccio is ideaal om als lunch of voorgerecht te serveren. Om maar een paar redenen te geven waarom je een keer voor deze variant moet gaan: het is gezonder dan de originele vlees carpaccio, het is beter voor de planeet en het is een stuk goedkoper! 

Mocht je trouwens niet een groot fan zijn van oude geitenkaas, kun je dit altijd vervangen voor een andere zoute lokale kaas. Denk hierbij aan Texelse schapenkaas, blauwe kaas of een blokje oude kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 bieten
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
Halve Elstar appel
4 el Frutesse appelstroop
60 gram zonnebloem pitjes
80 gram gerijpte geitenkaas
Handje rucola
Tuinkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Aluminiumfolie
Kaasschaaf
Bakpan
Garde

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de bieten goed schoon, en verpak ze dan individueel in aluminiumfolie. Je kunt de bieten insmeren met wat olijfolie, maar dat is optioneel.

Pof de bieten, in de aluminium folie, voor ongeveer 45-60 minuten in de oven.

In de tusentijd kun je alvast de dressing maken! Meng 2 eetlepels citroensap, 6 eetlepels olijfolie, zout en peper in een kom.

Daarnaast kun je alvast de kaas schaven, de pitjes roosteren in een droge pan en de appel in stukjes snijden. Let op; wanneer je de appel gesneden hebt, direct met citroensap bedekken. De citroensap zorgt ervoor dat de appelstukjes niet bruin kleuren.

De appelstroop saus: Voeg daarvoor 4 eetlepels appelstroop en 20 eetlepels water toe aan een bakpan. Breng het mengsel aan de kook, en roer ondertussen met een garde om alles goed te mengen. Zodra de saus klont vrij, stroperig en makkelijk gietbaar is, is het klaar. Afhankelijk van de grootte van de eetlepels appelstroop, en jouw voorkeuren, kun je meer of minder water toevoegen.

Haal de bieten uit de oven.

Open de aluminium pakketjes en haal de bieten eruit. Aangezien de bieten nu gaar zijn, is het heel makkelijk om de schil eraf te halen. Snijd ook de bovenkant en een klein stukje van de onderkant af.

Gebruik een kaasschaaf, of een mandoline of keukenmachine, om dunne plakjes te maken van de gekookte bieten.
Voeg de plakjes biet toe aan de citroendressing en meng voorzichtig.

Plaats de bietenplakjes in een cirkel op het bord, en maak af met alle toppings. Voeg een paar blaadjes rucola toe, en verdeel de appelblokjes over de bieten heen. Maak af met de zonnebloem pitjes & kaasvlokken.

Klaar voor de kers op de taart: de appelstroop saus. Druppel de saus over de carpaccio. Je kunt hiervoor een lepel gebruiken of de appelstroop saus vanuit een knijpfles over het gerecht verdelen.

Bron

Bron: Dutch Food Heritage

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten