‘Parmigiana' met courgette en aubergine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2021
  • ‘Parmigiana' met courgette en aubergine

    ‘Parmigiana' met courgette en aubergine

    ‘Parmigiana' met courgette en aubergine

Een heerlijk Italiaans gerecht met een courgette en aubergine vulling. Met deze ovenschaal vol lekkers, heb je helemaal geen vlees nodig! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

2 aubergines
2 courgettes
6 el olijfolie
1 teen knoflook
800 g tomatenblokjes uit blik
250 g ricotta
20 g basilicum
1 bol mozzarella

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

1. Verwarm de ovengrill voor tot 220 °C. Snijd de aubergines in lange plakken van 0,5 cm. Bestrooi met 1 el zout en zet apart zodat het vocht eruit trekt.

2. Snijd de courgettes in lange dunne plakken van 0,5 cm. Doe de olie in een kommetje en pers er de knoflook boven. Verhit in een hapjespan 2 el knoflookolie en bak de tomatenblokjes 6 min. op middelhoog vuur tot het meeste vocht is verdampt.

3. Verhit intussen de grillpan. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Bestrijk de aubergine met knoflookolie en gril in porties in 3 min. beetgaar. Bestrijk de courgette met de knoflookolie. Gril de courgette in porties tot er grillstrepen ontstaan.

4. Roer intussen in een kom de ricotta los met versgemalen peper. Leg de helft van de aubergine dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van het ricottamengsel op. Bedek dakpansgewijs met de helft van de courgette.

5. Scheur de blaadjes van de basilicum boven de tomatensaus. Houd enkele blaadjes apart voor garnering. Breng op smaak met versgemalen peper.

6. Verdeel de helft van de tomatensaus over de courgette. Dek af met de rest van de aubergine en ricotta. Verdeel er de courgette en de rest van de tomatensaus over. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de tomatensaus.

7. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en gratineer 10-15 min. tot de mozzarella is gesmolten. Garneer met de rest van de basilicum.

Serveertip

voeg evt. wat kaneel toe aan de tomatensaus voor een zoete smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten