1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Lahmacun (Turkse pizza) met lamsgehakt

Lahmacun (Turkse pizza) met lamsgehakt

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2021

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:
200 gr bloem
110 gr water
10 gr gist
10 gr olie
4 gr zout
Voor de vulling:
100 gr lamsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
1 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
2 teentjes look, fijngeperst
2 el peterselie, fijngehakt
1 kl paprikapoeder
Extra:
1 kl paprikapoeder



Lahmacun (Turkse pizza) met lamsgehakt
Lahmacun (Turkse pizza) met lamsgehakt

Lekkere Turkse pizza met lamsgehakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het pizzadeeg. Kneed goed gedurende een vijftal minuutjes en laat vervolgens het een half uurtje deeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

Meng alle ingrediënten voor de vulling.

Neem het pizzadeeg en snijd het in zes gelijke stukken. Rol met een deegroller een stukje uit tot een paar millimeter dikte.

Beleg het deeg met een laagje van het gehaktmengsel en plaats de pizza op een warme pizzasteen op de barbecue (+- 200 °C). Laat kort bakken.

Besprenkel de pizza net voor het serveren met enkele druppeltjes citroensap.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top