1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. 7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)

7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)

  • Nederlands, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2021

Ingrediënten 4 personen


De ingrediënten kun je vinden bij de bereidingswijze van de eiersalades.


Verder heb je nodig


Schalen


De versschillende eiersalades op een rijtje
De versschillende eiersalades op een rijtje
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)
7 hele lekkere eiersalades(als je nog eieren over hebt na Pasen)

7 verschillende eiersalades. De één lekker als broodbeleg, de andere als voorgerecht of buffetgerecht. De ingrediënten vind je bij de bereidingswijze van de salades.
Vegetarisch, met vlees en met vis. Voor iedere smaak is er wel één..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eiersalade met avocado, garnalen en pittige mayonaise
Bij deze salade worden de eieren niet hardgekookt en kleingesneden maar zacht gekookt en gehalveerd. Dus een andere eiersalade dan je gewend bent. Meer een voorgerecht dan een smeersel voor een boterham of op een toastje.

[uPiittige mayonaise:
rasp van 1 limoen - 1 theelepel limoen- of citroensap Let op: (in totaal plm. 3 eetlepels uitpersen, rest voor salade) - 10 gram verse gemberwortel, geschild en geraspt - 1/2 rode Spaanse peper, zonder pitjes - 1 ei op kamertemperatuur €" ½ theelepel grof zeezout -
1 theelepel honing - 150 ml zonnebloemolie
Eiersalade:
6 eieren - 2 ½ eetlepels limoen- of citroensap - 4 eetlepels zonnebloemolie €" ½ rode Spaanse peper (zonder pitjes, heel fijn gesnipperd) - 1 theelepel vloeibare honing - grof zeezout naar smaak - 1 rijpe avocado - 100 gram gemengde sla - 150 gram Hollandse garnalen.
Mayonaise:
Doe het ei, limoensap, zout, honing en zonnebloemolie in een hoge kom. Zet de staafmixer erop en beweeg de mixer op en neer. Zodra de mayonaise zich vormt (dik wordt) de stukjes Spaanse peper, gember en limoen-of citroenrasp kort mee-mixen. Maak op smaak met zout en limoen- of citroenrasp.
Eiersalade:
Kook voor de salade de eieren zacht (plm. 6 minuten in kokend water). Maak een dressing van het restant limoen-of citroensap met ½ gesnipperde Spaanse peper, zout en zonnebloemolie goed door elkaar roeren. Maak op smaak met honing en eventueel wat vers gemalen peper. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en in halve maantjes snijden. Met de helft van dressing vermengen. Garnalen vermengen met de overige dressing.

Sla verdelen over een platte schaal. Eieren pellen en halveren. Strooi er wat zout over. Eieren, avocado en garnalen over de sla verdelen. Een deel van de mayonaise erover verdelen en de rest bij de salade serveren.


Eiersalade met gerookte zalm en crème fraîche
6 hardgekookte eieren - 100 gram gerookte zalmfilet - 1 klein sjalotje - 100 ml crème fraîche - 1 ½ eetlepel remouladesaus (pot of flesje) - 2 eetlepels gehakte peterselie - slablaadjes om te garneren
Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Snij de zalmfilet in kleine stukjes. Bewaar iets voor de garnering. Snij de eieren in grove stukken. Meng de eieren met de gesnipperde sjalot en de gerookte zalmsnippers. Roer de crème fraîche en de remouladesaus door elkaar. Voeg de gehakte peterselie hieraan toe. Roer de saus voorzichtig door de eieren. Zorg dat het geen geprakt geheel wordt. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of remouladesaus toe.

Eiersalade met kappertjes
Een heerlijke romige eiersalade. Extra lekker door de kappertjes en de kleine cocktail-augurkjes die er in verwerkt zijn.
5 hardgekookte eieren - 1 theelepel pittige mosterd €" 1 ½ eetlepels mayonaise - zout, witte peper - plm. 50 gram kleine cocktail augurkjes - 1 eetlepel kleine kappertjes - 1 eetlepel fijn gehakte bieslook - slablaadjes om te garneren
Eieren hard koken en pellen. Een ei bewaren om te garneren. De overige eieren grof hakken. Cocktail-augurkjes in dunne plakjes snijden. Kappertjes uit laten lekken.(een paar kappertjes en augurkjes voor garnering apart houden). Mayonaise, mosterd en gehakte bieslook door elkaar roeren. Eieren, augurkjes en kappertjes voorzichtig door de mayonaise roeren. Slablaadjes in een schaal leggen en de salade erover verdelen. Garneren met plakjes ei, kappertjes en augurkjes.

Eiersalade met asperges, ham en kaas
6 hardgekookte eieren, gepeld in grove stukjes gesneden (bewaar plakjes voor het garneren) - plm. 12 gekookte asperges, in stukjes (bewaar iets voor het garneren) - 4 plakken gekookte achterham, in smalle reepjes gesneden - 2 flinke plakken belegen kaas, in smalle reepjes -
peper, zout - 2 eetlepels pittig zoete Chinese chilisaus - 3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes - 1 flinke eetlepel mayonaise - 1eetlepel yoghurt of kwark - slablaadjes.
Meng de eieren, asperges, gekookte ham, kaas en lente-uitjes door elkaar. Roer de mayonaise, yoghurt of kwark en chilisaus door elkaar. Roer dit voorzichtig door het eimengsel. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel de salade op een schaal bekleed met slablaadjes.
Garneer met plakjes ei, wat asperges en eventueel met wat peterselie.

N.B.Maak de salade niet te vroeg, want door de asperges kan de salade te vochtig worden.

Broodje eiersalade met ham en truffel
Lekkere trek !! Wat had ik nog in huis en wat kon ik er mee maken? Natuurlijk deze overheerlijke eiersalade met ham en truffel. Echt smullen.
Ciabatta broodjes - 4 hardgekookte eieren, in kleine stukjes gesneden - 50 gram magere gekookte ham-reepjes - 1 klein sjalotje, gesnipperd - 1 eetlepel truffelolie - 2 eetlepels mayonaise - 1 theelepel mosterd - 1 flinke eetlepel gehakte peterselie - peper en zout -
1 lente-uitje, in smalle ringetjes
Meng de eieren, gekookte ham-reepjes, sjalotje en peterselie door elkaar. Klop van de mayonaise, mosterd en truffelolie een dressing. Roer de dressing door het eimengsel. Maak op smaak met peper en zout. Garneer met de lente-uitjes.

Eiersalade met sandwichspread
Supersnelle, heerlijke eiersalade voor op de boterham of op een toastje.
4 eieren - 2 eetlepels sandwichspread - 2 eetlepels fijngesneden bieslook - peper en zout - paprikapoeder
Eieren vermengen met sandwichspread en bieslook. Op smaak maken met peper, zout en wat paprikapoeder.

Eiersalade met gedroogde tomaten en kappertjes
Ik gebruik zelden kant-en-klaar gerechten maar heel soms is het wel gemakkelijk. Zeker als je weet dat het lekker is. Deze eiersalade is in een mum van tijd klaar en smaakt of je hem helemaal zelf hebt gemaakt.
1 bakje eiersalade - 4 zongedroogde tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes snijden of knippen. Kappertjes goed uitlekken. Eiersalade, gedroogde tomaten, kappertjes en peterselie door elkaar mengen.


Serveertip

Lekker met Pasen en na Pasen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top