Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

  • Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

    Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.

Nogmaals een heerlijk Italiaans kippetje. Echt verrukkelijk van smaak, niet moeilijk te maken en vooraf voor te bereiden. Lekker met veel soorten van groente. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 kipfilets à 150 gram
100 gram ricotta
2 x 1 theelepeltje gedroogde rozemarijn
sap van een 1/2 citroen
2 tl pesto
handje basilicum gesnipperd
1 teen knoflook geperst
4 plakjes parmaham

250 gram aardappelblokjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschotel of ovenplaat snijplank, mes en kommetje

Bereidingswijze

Roer in een kommetje de ricotta, peper en ( zout) de gesnipperde basilicum , de knoflook en 1 theelepeltje rozemarijn door elkaar.

Snij de kipfilet in het dikste gedeelte in en bestrijk de kip dun met pesto. Vul de kip rijkelijk met het ricotta mengsel. Hoeft niet zo netjes , mag wel :)

Leg 2 plakken parmaham een beetje overlappend naast elkaar en leg er het kipfileetje op. Bedek de filet met de ham en zet desgewenst met een cocktailprikker vast.

Vermeng de rauwe aardappelblokjes met 1 eetlepel olijf of andere olie en werk er het andere theelepeltje rozemarijn en peper en zout naar smaak doorheen.

Leg de kip op een bakplaat met bakpapier ( of in een ovenschaal met bakpapier) en strooi de aardappelblokjes rondom . Zet 25-30 ( afhankelijk van de dikte) minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden .
Serveer met een frisse salade of groente naar keuze.



Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten