Met ricotta gevuld kipfileetje gerold in Parmaham van de bakplaat.
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Nogmaals een heerlijk Italiaans kippetje. Echt verrukkelijk van smaak, niet moeilijk te maken en vooraf voor te bereiden. Lekker met veel soorten van groente.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 kipfilets à 150 gram100 gram ricotta
2 x 1 theelepeltje gedroogde rozemarijn
sap van een 1/2 citroen
2 tl pesto
handje basilicum gesnipperd
1 teen knoflook geperst
4 plakjes parmaham
250 gram aardappelblokjes
Benodigdheden
ovenschotel of ovenplaat snijplank, mes en kommetjeBereidingswijze
Roer in een kommetje de ricotta, peper en ( zout) de gesnipperde basilicum , de knoflook en 1 theelepeltje rozemarijn door elkaar.
Snij de kipfilet in het dikste gedeelte in en bestrijk de kip dun met pesto. Vul de kip rijkelijk met het ricotta mengsel. Hoeft niet zo netjes , mag wel :)
Leg 2 plakken parmaham een beetje overlappend naast elkaar en leg er het kipfileetje op. Bedek de filet met de ham en zet desgewenst met een cocktailprikker vast.
Vermeng de rauwe aardappelblokjes met 1 eetlepel olijf of andere olie en werk er het andere theelepeltje rozemarijn en peper en zout naar smaak doorheen.
Leg de kip op een bakplaat met bakpapier ( of in een ovenschaal met bakpapier) en strooi de aardappelblokjes rondom . Zet 25-30 ( afhankelijk van de dikte) minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden .
Serveer met een frisse salade of groente naar keuze.
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's