Echte Italiaanse stoofschotel met kippendij ook voor je slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2021
  • Echte Italiaanse stoofschotel met kippendij ook voor je slowcooker

    Echte Italiaanse stoofschotel met kippendij ook voor je slowcooker

    Echte Italiaanse stoofschotel met kippendij ook voor je slowcooker

Het recept voor deze Echte Italiaanse stoofschotel met kippendijtjes vond ik bij Culy.nl. Een heerlijke pure stoofpot met kipdijfilet die je natuurlijk ook met kippenpoten of andere delen van kip kunt maken. Ik heb deze stoofpot een dag tevoren gemaakt, zodat de smaken goed konden intrekken. De stoofschotel is snel gemaakt en kan natuurlijk ook in je slowcooker. (op los plm. 4 tot 5 uur).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kippendijen en/of -bouten, ontveld (biologisch)
2 eetlepels olijfolie
2 uien, in grove stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
Scheutje witte wijn
400 ml kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten klein gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde rozemarij
2 theelepels gedroogde tijm
1 blaadje laurier
Sap en rasp van 1 citroen
250 gram Kalamata olijven
1 eetlepel vloeibare honing
Zout en peper
Gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjepan of stoofpan

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip aan beide kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook tot deze glazig is. Bak het tomatenpuree en het laurierblad even mee.
Schenk de wijn erbij en roer even goed door. Voeg de kip, kippenbouillon, rozemarijn, tijm en citroensap hieraan toe. Breng aan de kook en laat ongeveer drie kwartier op een lage warmtebron zachtjes sudderen.
Voeg daarna de olijven en het citroenrasp hieraan toe en laat nog ongeveer een kwartier zachtjes koken, tot de kip lekker gaar is.
Roer de honing erdoor. Maak op smaak met zout of peper.
Garneer met wat gehakte peterselie.

Bron

Culy.nl

Serveertip

Lekker met pasta of rijst en een salade met kappertjes en feta.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-04-2021

Dank je wel Cecile, je had het echt niet eerder gemaakt hoor. Dit is een nieuw recept, maar toen ik zocht in mijn recepten zag ik dat het we een beetje lijkt op mijn recept "https://www.smulweb.nl/recepten/1452711/Zalig-italiaanse-stoofpot-met-kippendij-en-pesto-ook-voor-slowcooker". Daar zitten wel andere en meer ingrediënten in. Je hebt dat recept gemaakt in 2017. Lieve groet, Petra

Cecileg avatar
Cecileg 20-04-2021

Dit was weer heerlijk Petra, maar ik had het idee dat ik dit al eens gemaakt had vorig jaar of een jaar eerder? Kan dat ?Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 19-04-2021

Dank je wel hilko. Altijd fijn om te horen dat een gerecht in de smaak is gevallen. Wij vonden dit ook zo lekker en an komt het op Smulweb om anderen mee te laten genieten. Groet, Petra

hilko1958 avatar
hilko1958 18-04-2021

super lekker, makkelijk te maken. Ik had i.p.v.peterselie korriander gebruikt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten