1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Echte Italiaanse stoofschotel met kippendij ook voor je slowcooker

Echte Italiaanse stoofschotel met kippendij ook voor je slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2021

Ingrediënten 4 personen


8 kippendijen en/of -bouten, ontveld (biologisch)
2 eetlepels olijfolie
2 uien, in grove stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
Scheutje witte wijn
400 ml kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten klein gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde rozemarij
2 theelepels gedroogde tijm
1 blaadje laurier
Sap en rasp van 1 citroen
250 gram Kalamata olijven
1 eetlepel vloeibare honing
Zout en peper
Gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjepan of stoofpan


Heerlijke stoofpot met kipdijfilet. Puur Italiaans

Ook lekker zonder olijven.

Ook lekker zonder olijven.

Het recept voor deze Echte Italiaanse stoofschotel met kippendijtjes vond ik bij Culy.nl. Een heerlijke pure stoofpot met kipdijfilet die je natuurlijk ook met kippenpoten of andere delen van kip kunt maken. Ik heb deze stoofpot een dag tevoren gemaakt, zodat de smaken goed konden intrekken. De stoofschotel is snel gemaakt en kan natuurlijk ook in je slowcooker. (op los plm. 4 tot 5 uur).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip aan beide kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook tot deze glazig is. Bak het tomatenpuree en het laurierblad even mee.
Schenk de wijn erbij en roer even goed door. Voeg de kip, kippenbouillon, rozemarijn, tijm en citroensap hieraan toe. Breng aan de kook en laat ongeveer drie kwartier op een lage warmtebron zachtjes sudderen.
Voeg daarna de olijven en het citroenrasp hieraan toe en laat nog ongeveer een kwartier zachtjes koken, tot de kip lekker gaar is.
Roer de honing erdoor. Maak op smaak met zout of peper.
Garneer met wat gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met pasta of rijst en een salade met kappertjes en feta.

Bron

Culy.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top