Tempura van zalm met wasabimayonaise
- Aziatisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
makkelijk en super lekker
Bereidingswijze
-Meng de mayonaise met wasabi. Maak pittiger naar smaak door extra wasabi toe te voegen.
-Snipper de koriander fijn en roer door de wasabimayonaise. Breng op smaak met enkele druppels limoensap.
-Warm de friteuse voor op 180°C.
-Snij de zalmfilet in 2 lange repen.
-Leg telkens een strook zalmfilet op de onderzijde van een norivel.
-Strijk het norivel in met sojasaus.
-Rol het norivel rond de zalmfilet en laat rusten op kamertemperatuur tot gebruik.
-Meng de bloem, het ei, de maïzena en het bruiswater tot een dik ‘pannenkoekenbeslag'.
-Wentel de zalmrol door het beslag en frituur 1 min op 180°C.
-Laat uitlekken op keukenpapier.
-Snij de zalmrol in schijven van 2 cm breed en serveer met de wasabimayonaise.
Bron
spar