Tempura van zalm met wasabimayonaise

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2021
  • Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

  • Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

  • Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

  • Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

    Tempura van zalm met wasabimayonaise

makkelijk en super lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zalmfilet
2 norivellen
4 el sojasaus
100 g bloem
1 ei
10 g maïzena
100 ml spuitwater
70 g mayonaise
2 tl wasabi
1 limoen
½ potje verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng de mayonaise met wasabi. Maak pittiger naar smaak door extra wasabi toe te voegen.
-Snipper de koriander fijn en roer door de wasabimayonaise. Breng op smaak met enkele druppels limoensap.
-Warm de friteuse voor op 180°C.
-Snij de zalmfilet in 2 lange repen.
-Leg telkens een strook zalmfilet op de onderzijde van een norivel.
-Strijk het norivel in met sojasaus.
-Rol het norivel rond de zalmfilet en laat rusten op kamertemperatuur tot gebruik.
-Meng de bloem, het ei, de maïzena en het bruiswater tot een dik ‘pannenkoekenbeslag'.
-Wentel de zalmrol door het beslag en frituur 1 min op 180°C.
-Laat uitlekken op keukenpapier.
-Snij de zalmrol in schijven van 2 cm breed en serveer met de wasabimayonaise.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten