1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Zalm
  5. Tempura van zalm met wasabimayonaise

Tempura van zalm met wasabimayonaise

  • Aziatisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2021

Ingrediënten 4 personen


1 zalmfilet
2 norivellen
4 el sojasaus
100 g bloem
1 ei
10 g maïzena
100 ml spuitwater
70 g mayonaise
2 tl wasabi
1 limoen
½ potje verse koriander



Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise
Tempura van zalm met wasabimayonaise

Makkelijk en super lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng de mayonaise met wasabi. Maak pittiger naar smaak door extra wasabi toe te voegen.
-Snipper de koriander fijn en roer door de wasabimayonaise. Breng op smaak met enkele druppels limoensap.
-Warm de friteuse voor op 180°C.
-Snij de zalmfilet in 2 lange repen.
-Leg telkens een strook zalmfilet op de onderzijde van een norivel.
-Strijk het norivel in met sojasaus.
-Rol het norivel rond de zalmfilet en laat rusten op kamertemperatuur tot gebruik.
-Meng de bloem, het ei, de maïzena en het bruiswater tot een dik €pannenkoekenbeslag'.
-Wentel de zalmrol door het beslag en frituur 1 min op 180°C.
-Laat uitlekken op keukenpapier.
-Snij de zalmrol in schijven van 2 cm breed en serveer met de wasabimayonaise.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top