Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Deze cake moet U ook eens proberen...misschien een idee voor Pasen ?
Ingrediënten 6 recipe.people
4 eieren200 g boter
50 g mascarpone
250 g fijne suiker
1 citroen
250 g zelfrijzende bloem
750 g bloemsuiker
voedingskleurstof
Benodigdheden
bakpapierovenschotel
uitsteekvormpje
Bereidingswijze
-Besmeer de ovenschaal met zachte boter en bekleed met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Smelt de boter in een pan.
-Meng de mascarpone, de zeste en het sap van de citroen onder de boter.
-Klop de eieren luchtig op tot schuim. Voeg de suiker beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
-Meng het botermengsel onder de eieren.
-Spatel de bloem onder het beslag en meng tot een cakebeslag.
-Giet het cakebeslag in de ovenschaal. Bak de cake ± 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker hangt, is de cake gaar.
-Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
-Steek met de uitsteekvorm eitjes uit de cake. En leg de ceik op een rooster.
-Maak glazuur door de bloemsuiker te mengen met een paar el water. Het glazuur moet dik lopend zijn.
-Voeg wat kleurstof toe aan het glazuur.
-Overgiet de cake met het glazuur en laat hard worden.
-Werk de ceik eventueel af met paasversiering
Bron
spar