1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocolate-iceberg

Chocolate-iceberg

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2021

Ingrediënten 4 personen


400 gram melkchocolade
2 pakketjes lange vingers (madeirakoekjes)
8 zakje vanillesuiker
20 centiliter room
250 gram boter
6 eieren



Chocolate-iceberg
Chocolate-iceberg

Super lekker deze chocoladeberg

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Scheid de eieren en klop het eiwit op met 3 pakjes vanillesuiker. Smelt ook de chocolade en de boter met 3 pakjes vanillesuiker. Voeg de eieren toe aan de chocolade en spatel dit mengsel onder het eiwit.

-Dompel de Madeira-koekjes onder in de chocolade en stapel ze in een berg (breed van onderen en naar een punt toe werken).

-Klop de room op met 2 pakjes vanillesuiker en smeer hem over de berg tot alles bedekt is. Giet de resterende chocoladesaus over de berg en zet hem voorzichtig in de koeling voor 24 uur tot alles mooi stevig is.
-Voor het serveren minimum 2 uur op voorhand uit koeling halen.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top