De lekkerste Bami met Varkensvlees

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2021

Heerlijke Bami met eigen invulling van mijzelf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak eiermie
1 bakje champignons
1 bakje taugé 250 gr
1 kleine wortel
1 ui
1 rode paprika
1 rode peper (naar believen)
3 lente uitjes of 1 prei
of een pak bami groenten pakket
knoflook naar wens 1 tot 3 tenen fijn snijden
sojasaus
stukje trassi of oestersaus
1tl laos
1tl serehpoeder
1 tl laos
chili poeder
stukje gemberwortel of poeder
sambal naar smaak
4 eieren
400 gr varkensvlees in blokjes
150 gram ham blokjes/reepjes
1 eetlepel maïzena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan en zin om te koken

Bereidingswijze

1. Kook de bami in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. 2. Maak de paprika en de lente-uitjes of prei schoon. Snijd de paprika en de ui in blokjes en snijd de lente-uitjes of prei fijn. Pel de knoflook, schil de gember (of poeder) en snij ze fijn. Snijd het vlees in smalle reepjes. Klop het ei goed los met de maïzena en chilipoeder. Wentel er het vlees door. 3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en braad het vlees in ca 4 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan en houd het warm. Bak in de resterende olie ca. 4 min de lente-uitjes of prei , paprikablokjes, wortel, knoflook en de gember. 4. Voeg de bamboe en de bami toe en meng voorzichtig door elkaar. Klop de resterende eieren los en roerbak dit. Voeg het roerei en de rest van de kruiden toe. Verwarm het geheel nog 2-3 minuten. Roer er tot slot voorzichtig de sojasaus doorheen, voeg de vleesreepjes en de ham blokjes/reepjes toe en verwarm het geheel nog kort door.

Serveertip

Satésaus en kroepoek zijn hier lekker bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten