1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalen
  6. Sint-jakobsnoten en witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen

Sint-jakobsnoten en witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2021

Ingrediënten 4 personen


12 sint-jakobsnoten (diepvries)
125 g gepelde noordzeegarnalen
16 witte asperges
bosje kervel
0.5 bosjes
1/2 citroen
15 cl room (min. 30 % V.G.)
125 g ghee (geklaarde boter)
3 eierdooiers
peper en zout



Sint-jakobsnoten en witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen
Sint-jakobsnoten en witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Pers de halve citroen.
- Pluk de blaadjes van de takjes kervel.

Bereiding (ontdooitijd + 10 min.+ 20 min.)

1 Kook de asperges ± 10 min. gaar in lichtgezouten water.
2 Hou intussen 2 eetl. boter apart en smelt de rest in een pan op een zacht vuur. Klop de room half op (tot ongeveer de dikte van yoghurt).
3 Klop de eidooiers, het citroensap, 2 eetl. water en een snuifje zout los in een steelpan. Verwarm op een zacht vuur en blijf kloppen. Wordt de saus dikker en ziet u bij het kloppen de bodem van het pannetje, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Roer de opgeklopte room onder de saus. Kruid met peper en eventueel wat zout.
4 Smelt 2 eetl. boter in een pan op een hoog vuur en wacht tot de boter lichtbruin wordt. Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid lichtjes met peper en zout.


Verdeel de asperges en de sint-jakobsnoten over de borden. Lepel er wat mousselinesaus over en werk af met de garnalen en de kervelblaadjes.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top