1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gehakt
  6. Grieks rijstpannetje met gehakt en feta

Grieks rijstpannetje met gehakt en feta

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2021

Ingrediënten 2 personen


120 gram rijst
Kippenbouillontabletten
250 gram rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 middelgrote courgette, in kleine blokjes
2 paprika's (bijv, geel en groen), in reepjes
1/8 ltr droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde marjolein (of majoraan)
2 theelepels gedroogde oregano
Paar druppels tabasco
Plm. 100 gram feta, verkruimeld
Verse basilicum


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok


Grieks rijstpannetje met gehakt en feta
Grieks rijstpannetje met gehakt en feta
Grieks rijstpannetje met gehakt en feta
Grieks rijstpannetje met gehakt en feta

Lekker smakelijk pannetje met rijst, paprika, courgette en gehakt. Beetje pittig door de rode Spaanse peper. De feta geeft een heerlijke frisse smaak aan het pannetje. Je kunt dit direct van de warmtebron af eten, maar ik heb het pannetje nog even in de oven gezet omdat ik het lekker vindt als de feta wat zachter is en een beetje bruin.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water met bouillontabletten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt hierin rul en bruin. Kruid het gehakt met de marjolein (majoraan), oregano, peper en zout.
Bak de gesnipperde ui en knoflook en de stukjes rode peper even mee.
Roer het tomatenpuree erdoor en bak ook een paar minuten mee.
Voeg de blokjes courgette en de paprika hieraan toe en bak ook dit plm. 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en laat de wijn verdampen.
Meng de gekookte rijst door het rijst-groentepannetje.
Maak op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
Verdeel de feta over het pannetje en zet het pannetje nog plm. 20 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de feta een lichte kleur heeft gekregen.
Garneer met blaadjes basilicum (zie foto).

Serveertip

Je kunt dit pannetje ook eten zonder dat het in de oven is geweest. Ik vind het lekker als de feta een beetje warm geworden is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top