Pyttipanna met gehaktballetjes en ei

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2021
  • Pyttipanna met gehaktballetjes en ei

    Pyttipanna met gehaktballetjes en ei

    Pyttipanna met gehaktballetjes en ei

Pyttipanna is een Zweeds gerecht. Het is een eenpansgerecht bestaande uit in dobbelsteentjes gesneden aardappelen, uien en vlees. Het geheel wordt in een grote pan gebakken. Het gerecht wordt geserveerd met rode bieten en een gebakken of rauw ei erbovenop

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g gehakt (gemengd)
100 g spekblokjes
800 g vastkokende aardappel
8 groene selder stengels
1 el peterselie (gehakt)
5 eieren
2 el paneermeel
olijfolie
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 175°C.
2 Maak het gehakt aan met het paneermeel en 1 ei. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Rol nootgrote balletjes. Leg ze in een ovenschaal met een nootje boter. Zet 20 minuten in de oven.
3 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water.
4 Spoel en snij de selder in boogjes. Blancheer 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
5 Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
6 Bak in dezelfde pan de aardappelblokjes goudbruin in olijfolie. Doe er de selderboogjes en de spekjes bij. Schep om en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout.
7 Bak 4 spiegeleitjes.
8 Verdeel de groenten over de borden. Leg er de balletjes bij samen met een spiegelei. Werk af met peterselie.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten