1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g rundergehakt
100 g chorizo
250 g kastanjechampignons
1/2 ui
2 knoflook teentjes
1 ei
20 cl room
25 cl droge witte wijn
250 g rijst (notenrijst, gemend met noten en pitten)
paneermeel
2 tl paprikapoeder
nootmuskaat
laurier (poeder)
boter
peper
zeezout



Almôndegas met rijst en champignonroomsaus
Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

Portugese balletjes van rundergehakt met rijst en champignonroomsaus....bangelijk lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
2 Verwijder het velletje van de chorizoworst. Snij in blokjes. Doe samen met de knoflook en de ui in een blender en mix fijn. Voeg toe aan het gehakt. Voeg een ei en 2 el paneermeel toe en schep om.
3 Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, nootmuskaat, laurierpoeder, peper en grof zeezout. Kneed tot een homogene massa. Rol er balletjes van 2-3 cm van.
4 Verhit boter in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Voeg de champignons toe en schep goed om. Blus met de witte wijn en laat de alcohol 5 minuten op hoog vuur verdampen. Doe er de room bij en laat indikken.
5 Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Serveer met de balletjes en de roomsaus.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top