Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2021
  • Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

    Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

    Almôndegas met rijst en champignonroomsaus

Portugese balletjes van rundergehakt met rijst en champignonroomsaus....bangelijk lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt
100 g chorizo
250 g kastanjechampignons
1/2 ui
2 knoflook teentjes
1 ei
20 cl room
25 cl droge witte wijn
250 g rijst (notenrijst, gemend met noten en pitten)
paneermeel
2 tl paprikapoeder
nootmuskaat
laurier (poeder)
boter
peper
zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
2 Verwijder het velletje van de chorizoworst. Snij in blokjes. Doe samen met de knoflook en de ui in een blender en mix fijn. Voeg toe aan het gehakt. Voeg een ei en 2 el paneermeel toe en schep om.
3 Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, nootmuskaat, laurierpoeder, peper en grof zeezout. Kneed tot een homogene massa. Rol er balletjes van 2-3 cm van.
4 Verhit boter in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Voeg de champignons toe en schep goed om. Blus met de witte wijn en laat de alcohol 5 minuten op hoog vuur verdampen. Doe er de room bij en laat indikken.
5 Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Serveer met de balletjes en de roomsaus.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten