Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2021
  • Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes

    Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes

    Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes

=18pxSalade met pikante gehaktballetjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
80 g noedels
500 g varkensgehakt
limoen (eventueel)
300 g wortelen (grof geraspt)
1 bosje lente-uien (in ringetjes)
1 mespunt sambal oelek
4 el chilisaus
4 el sojasaus
4 el vleesbouillon
1 el rijstazijn
3 el olijfolie
1,5 cm gemberwortel (fijngehakt)
1/2 bosje verse koriander
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringetjes. Schil de gember en hak ‘m heel fijn. Laat de glasnoedels 5 minuten wellen in kokend water. Giet af en laat goed uitdruipen. Knip de noedels met een keukenschaar in kleinere stukken. Schil de wortels en rasp ze grof.
2 Meng een derde van de lente-ui en alle gember door het gehakt. Breng op smaak met sambal. Maak er 12 balletjes van en bak ze 10 minuten in de hete olie.
3 Vermeng de wortels met de glasnoedels en de resterende lente-uitjes.
4 Roer een dressing van de bouillon, de sojasaus, de chilisaus en de rijstazijn. Schep die door de salade.
5 Verdeel de salade over de borden en leg er de balletjes bij. Garneer met korianderblaadjes.
Serveer eventueel met een schijfje limoen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten