Glasnoedelsalade met oosterse gehaktballetjes
- Aziatisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-03-2021
=18pxSalade met pikante gehaktballetjes
Bereidingswijze
1 Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringetjes. Schil de gember en hak ‘m heel fijn. Laat de glasnoedels 5 minuten wellen in kokend water. Giet af en laat goed uitdruipen. Knip de noedels met een keukenschaar in kleinere stukken. Schil de wortels en rasp ze grof.
2 Meng een derde van de lente-ui en alle gember door het gehakt. Breng op smaak met sambal. Maak er 12 balletjes van en bak ze 10 minuten in de hete olie.
3 Vermeng de wortels met de glasnoedels en de resterende lente-uitjes.
4 Roer een dressing van de bouillon, de sojasaus, de chilisaus en de rijstazijn. Schep die door de salade.
5 Verdeel de salade over de borden en leg er de balletjes bij. Garneer met korianderblaadjes.
Serveer eventueel met een schijfje limoen.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties