Italiaanse Pomodorisoep

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021
  • Italiaanse Pomodorisoep

    Italiaanse Pomodorisoep

    Italiaanse Pomodorisoep

Een stevige Italiaanse tomatensoep,vrij eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram tomatenblokjes met oregano en basilicum
250 ml Merlot (Rode wijn)
500 ml kookroom (20% vet)
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram parmazaanse kaas
300 gram pesto rosso
1 liter groenteboulion
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl rosemarijn
peterselie
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepe kookpan

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snij de ui en knoflook fijn
Snij de kaas in blokjes of plakjes
zet de kookpan op hoog vuur

Bereiding:
Fruit de ui en knoflook kort in de kookpan tot je hem goed gaat ruiken, voeg dan de merlot toe en breng dit aan de kook zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes, pesto, kookroom, parmazaanse kaas en boulion toe en breng dit al roerend aan de kook.
Voeg de kruiden toe en roer goed door
25 minuten laten sudderen
Voor het opdienen garneren met een snufje peterselie

Serveertip

Lekker bij carpaccio

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten