1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse Pomodorisoep

Italiaanse Pomodorisoep

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021

Ingrediënten 4 personen


800 gram tomatenblokjes met oregano en basilicum
250 ml Merlot (Rode wijn)
500 ml kookroom (20% vet)
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram parmazaanse kaas
300 gram pesto rosso
1 liter groenteboulion
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl rosemarijn
peterselie
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Diepe kookpan


Italiaanse Pomodorisoep
Italiaanse Pomodorisoep

Een stevige Italiaanse tomatensoep,vrij eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snij de ui en knoflook fijn
Snij de kaas in blokjes of plakjes
zet de kookpan op hoog vuur

Bereiding:
Fruit de ui en knoflook kort in de kookpan tot je hem goed gaat ruiken, voeg dan de merlot toe en breng dit aan de kook zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes, pesto, kookroom, parmazaanse kaas en boulion toe en breng dit al roerend aan de kook.
Voeg de kruiden toe en roer goed door
25 minuten laten sudderen
Voor het opdienen garneren met een snufje peterselie

Serveertip

Lekker bij carpaccio



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MelvinWinthagen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MelvinWinthagen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top