1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021

Ingrediënten 2 personen


3 aardappelen, geschild in plakjes
2 eetlepels olijfolie
2 paprika's, rood en geel, in reepjes
2 uien, in reepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierbaadje
peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 glas droge witte wijn
300 gram kabeljauwhaasje (in stukken)
bloem
gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan
ovenschaal


Erg lekkere kabeljauwovenschotel. Bekend in Spanje en Portugal.
Erg lekkere kabeljauwovenschotel. Bekend in Spanje en Portugal.
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven
Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

Binnen de traditie van het katholicisme in Spanje begint de zg. 'Cuaresma' na de periode van Carnaval en loopt 40 dagen door tot Goede Vrijdag. In die periode wordt dan geen vlees gegeten. Tegenwoordig wordt dat echter beperkt tot alleen Goede Vrijdag. Maar ondertussen bestaan er in Spanje daardoor vele visrecepten, die van oudsher in die periode werden gegeten, vooral met kabeljauw. Dit verhaaltje kwam ik tegen bij een kabeljauwrecept Bacalhua al horno. Verder gekeken op internet of er meer van dit soort recepten bestaan. Kwam ik een lekker recept tegen op You Tube. Kon ik niet verstaan maar aan de hand van de handelingen heb ik dit recept zelf bedacht.  Het was heerlijk !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de aardappelschijfjes gaar en lichtbruin. Haal ze uit de pan en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.
Bak in het overgebleven vet de reepjes paprika plm. 3 tot 4 minuten. Haal ze uit de pan.
Bak in het verder overgebleven vet de uien en de knoflook zacht en glazig. Bak het laurierblaadje even mee.
Voeg de oregano en de paprikapoeder hieraan toe. Blus af met de witte wijn en laat de uien even sudderen.
Haal de uien uit de pan.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en haal ze aan alle zijden door bloem.
Voeg nog wat olie toe in de pan en bak de kabeljauw snel rondom bruin.
Leg de stukken kabeljauw op de aardappelplakjes.
Verwijder het laurierblaadje.
Meng de uien en de paprika door elkaar. Proef of het genoeg gekruid is. Verdeel dit over de kabeljauw.
Zet de ovenschotel nog plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de kabeljauw gaar en sappig is.

Serveertip

Op onderstaand You Tube kanaal vond ik dit recept maar kon niet verstaan welke kruiden en ook de hoeveelheid olijfolie vond ik veel te veel. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven
https://www.youtube.com/watch?v=Ip5orCSx_24



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top