Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021
  • Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

  • Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

  • Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

  • Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

  • Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

    Bacalao al horno Spaans/Portugese kabeljauwschotel uit de oven

Binnen de traditie van het katholicisme in Spanje begint de zg. 'Cuaresma' na de periode van Carnaval en loopt 40 dagen door tot Goede Vrijdag. In die periode wordt dan geen vlees gegeten. Tegenwoordig wordt dat echter beperkt tot alleen Goede Vrijdag. Maar ondertussen bestaan er in Spanje daardoor vele visrecepten, die van oudsher in die periode werden gegeten, vooral met kabeljauw. Dit verhaaltje kwam ik tegen bij een kabeljauwrecept Bacalhua al horno. Verder gekeken op internet of er meer van dit soort recepten bestaan. Kwam ik een lekker recept tegen op You Tube. Kon ik niet verstaan maar aan de hand van de handelingen heb ik dit recept zelf bedacht.  Het was heerlijk !!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 aardappelen, geschild in plakjes
2 eetlepels olijfolie
2 paprika's, rood en geel, in reepjes
2 uien, in reepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierbaadje
peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 glas droge witte wijn
300 gram kabeljauwhaasje (in stukken)
bloem
gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of grote koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de aardappelschijfjes gaar en lichtbruin. Haal ze uit de pan en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.
Bak in het overgebleven vet de reepjes paprika plm. 3 tot 4 minuten. Haal ze uit de pan.
Bak in het verder overgebleven vet de uien en de knoflook zacht en glazig. Bak het laurierblaadje even mee.
Voeg de oregano en de paprikapoeder hieraan toe. Blus af met de witte wijn en laat de uien even sudderen.
Haal de uien uit de pan.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en haal ze aan alle zijden door bloem.
Voeg nog wat olie toe in de pan en bak de kabeljauw snel rondom bruin.
Leg de stukken kabeljauw op de aardappelplakjes.
Verwijder het laurierblaadje.
Meng de uien en de paprika door elkaar. Proef of het genoeg gekruid is. Verdeel dit over de kabeljauw.
Zet de ovenschotel nog plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de kabeljauw gaar en sappig is.

Serveertip

Op onderstaand You Tube kanaal vond ik dit recept maar kon niet verstaan welke kruiden en ook de hoeveelheid olijfolie vond ik veel te veel. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven
https://www.youtube.com/watch?v=Ip5orCSx_24

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 19-04-2021

Graag gedaan Annemieke.

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 17-04-2021

Weer zo'n heerlijk recept. Dankjewel Petra!

pwiggers avatar
pwiggers 13-04-2021

Super Caro. Dank je wel voor je enthousiaste reactie bij mijn recept. Groet, Petra

Caro28 avatar
Caro28 08-04-2021

Net gemaakt en gegeten. Heerlijk! Bedankt voor het recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten