Kerrie-champignonsoep
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Ingredienten voor 3 liter soep
Ingrediënten 6 personen
6 kippenbouillonblokjes1 grote of 2 kleine uien
1 rode paprika
2 dunne preien
250 gr champignons
blikje mais
2 eetlepels kerrie
150 gr boter
150 gr bloem
2 ons gemengd gehakt
peper en zout
bosje peterselie
Benodigdheden
2 soeppannen
Bereidingswijze
Maak de bouillon met 2,5 liter water en de bouillonblokjes.
Snij de champignons in plakjes en doe die op hoog vuur in een tweede grote soeppan met weinig boter tot ze "drooggebakken" zijn. Neem de champignons uit de pan en hou ze even apart.
Snij de ui, prei en paprika klein en bak ze in de soeppan met de rest van de boter. Na een paar minuten de kerrie erbij en meebakken. Als de groenten 15 minuten zacht gebakken zijn, de bloem erbij doen en goed roeren.
Giet in 3 of 4 delen geleidelijk de hete bouillon uit de andere pan erbij en blijven roeren.
Doe vervolgens de gebakken champignons, de mais en de fijn gesneden peterselie erbij.
Terwijl de soep zachtjes pruttelt de gehaktballetjes erbij doen met wat kerrie, peper en zout naar smaak.
Nog 10 minuten zachtjes koken en klaar.
Bron
dagblad Trouw
Serveertip
Lekker met stokbrood erbij