Kerrie-champignonsoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Kerrie-champignonsoep

    Kerrie-champignonsoep

    Kerrie-champignonsoep


Ingredienten voor 3 liter soep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 kippenbouillonblokjes
1 grote of 2 kleine uien
1 rode paprika
2 dunne preien
250 gr champignons
blikje mais
2 eetlepels kerrie
150 gr boter
150 gr bloem
2 ons gemengd gehakt
peper en zout
bosje peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

2 soeppannen

Bereidingswijze

Maak de bouillon met 2,5 liter water en de bouillonblokjes.

Snij de champignons in plakjes en doe die op hoog vuur in een tweede grote soeppan met weinig boter tot ze "drooggebakken" zijn. Neem de champignons uit de pan en hou ze even apart.
Snij de ui, prei en paprika klein en bak ze in de soeppan met de rest van de boter. Na een paar minuten de kerrie erbij en meebakken. Als de groenten 15 minuten zacht gebakken zijn, de bloem erbij doen en goed roeren.
Giet in 3 of 4 delen geleidelijk de hete bouillon uit de andere pan erbij en blijven roeren.
Doe vervolgens de gebakken champignons, de mais en de fijn gesneden peterselie erbij.
Terwijl de soep zachtjes pruttelt de gehaktballetjes erbij doen met wat kerrie, peper en zout naar smaak.
Nog 10 minuten zachtjes koken en klaar.

Bron

dagblad Trouw

Serveertip

Lekker met stokbrood erbij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hjwe avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten