Mangoccino (luxe mango dessert)

  • Surinaams, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021

mijn zoon had het gemaakt en het was heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rijpe mango's
4 zakjes (á 8 gram) vanillesuiker
1 eetlepel boter
1 fles (250 gram) Campina Slagroom (light)
50 ml melk
2 theelepels rum of sinaasappel likeur
3-4 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De mango schillen en in kleine stukjes snijden, het vruchtvlees in een mixer samen met de melk pureren.
Boter in een pan verhitten, voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe en kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
Laat het afkoelen.

Serveertip: Serveer in een amuse glas; schenk de helft van het glas vol met de mango puree, verdeel daarna een laagje (opgeklopte) slagroom erover en daarboven weer een laagje mango.

Variatietip: Garneer met munt, pistachenoten, wafel, granaatappel. Ook heerlijk met aardbeiensaus. Voeg een handvol gedroogde cranberry tijdens het koken toe voor een fruitige zoet-zure smaak; in Suriname wordt hiervoor goosberry (gele zure kersen) of rode kersen gebruikt, doch die zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Vervang de suiker met condensmelk naar smaak.

Bron

faja lobi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten