1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Mangoccino (luxe mango dessert)

Mangoccino (luxe mango dessert)

  • Surinaams, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021

Ingrediënten 4 personen


2 rijpe mango's
4 zakjes (á 8 gram) vanillesuiker
1 eetlepel boter
1 fles (250 gram) Campina Slagroom (light)
50 ml melk
2 theelepels rum of sinaasappel likeur
3-4 eetlepels suiker



Mijn zoon had het gemaakt en het was heerlijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De mango schillen en in kleine stukjes snijden, het vruchtvlees in een mixer samen met de melk pureren.
Boter in een pan verhitten, voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe en kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
Laat het afkoelen.

Serveertip: Serveer in een amuse glas; schenk de helft van het glas vol met de mango puree, verdeel daarna een laagje (opgeklopte) slagroom erover en daarboven weer een laagje mango.

Variatietip: Garneer met munt, pistachenoten, wafel, granaatappel. Ook heerlijk met aardbeiensaus. Voeg een handvol gedroogde cranberry tijdens het koken toe voor een fruitige zoet-zure smaak; in Suriname wordt hiervoor goosberry (gele zure kersen) of rode kersen gebruikt, doch die zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Vervang de suiker met condensmelk naar smaak.

Bron

Faja lobi



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tweety48


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tweety48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top