Krokante asperges met eidooiercrème, kaaskoekje en grijze garnalen
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Lekkere asperges
Ingrediënten 4 recipe.people
4 groene asperges4 witte asperges
6 eieren
2 el mayonaise
150 g gepelde grijze garnalen
gemalen kaas
paneermeel
eiwit
bloem
peterselie
azijn
olijfolie
Bereidingswijze
-Schil alle asperges en kook ze gaar
-Haal uit het kookvocht en laat uitlekken.
-Was, pluk en hak de peterselie fijn.
-Mix 1 el gehakte peterselie samen met 3 el paneermeel.
Paneer de groene asperges:
-haal eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel.
-Paneer de witte asperges op dezelfde manier, maar gebruik het groene peterselie-paneermeel.
-Kook de eieren hard in water met azijn. Pel ze en scheid het wit van het geel.
-Mix de dooiers met de mayonaise. Voeg een heel klein beetje water toe, als het mengsel wat te stevig is, en kruid met zout.
-Hak het wit van het ei fijn en meng de gehakte peterselie eronder.
-Breng het ei op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
Kaaskoekje:
-schik de geraspte kaas in kleine hoopjes op een bakpapiertje en bak gedurende 10 min op 160°C. Haal uit de oven en laat hard worden.
-Bak de asperges krokant in de friteuse op 160°C of in hete olijfolie.
-Serveer, afgewerkt met eiwit met peterselie, gepelde grijze garnalen en het kaaskoekje.
Serveer er een klassiek ‘duivels eitje' bij: spuit daarvoor in hardgekookte, halve eieren de eidooiercrème.
-Werk af met garnaaltjes en een kaaskoekje.
Bron
spar