1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Paascake

Paascake

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021

Ingrediënten 6 personen


300 g boter in blokjes
345 g bloem
220 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
15 g bakpoeder
5 eieren
90 ml room
150 g donkere chocolade
20 g glasnoedels
kleine paaseitjes


Verder heb je nodig


Tulbandvorm


Paascake
Paascake
Paascake
Paascake

Originele en lekkere paascake die makkelijk zelf te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-warm de oven voor op 175°C.

-Beboter en bebloem de bakvorm en zet opzij tot gebruik.
-Klop de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout door 300 g boter.
-Voeg de eieren toe en klop tot een luchtig beslag.
-Meng het bakpoeder met de bloem en roer door het beslag.
-Vul de bakvorm met het beslag.
-Zet in de voorverwarmde oven en bak 45 min.
-Haal uit de oven.
-Laat even afkoelen in de vorm voor het ontvormen.
Ganache:
-hak de chocolade fijn.
-Breng de room met 45 g boter aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade eronder tot deze volledig gesmolten is.
-Giet de ganache over de tulband en laat opstijven in de koelkast.
Afwerking:
-warm de friteuse voor op 175°C.
-Trek de glass noodles uit elkaar.
-Leg een kleine portie in de warme olie tot deze gaat poffen.
-Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi onmiddellijk met 1 zakje vanillesuiker.
-Beleg het binnenste van de tulband met de gepofte noodles.
-Verdeel de paaseitjes erover.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top