1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. Soezen van zalmmousse

Soezen van zalmmousse

  • Belgisch, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2021

Ingrediënten 6 personen


75 ml water
75 ml volle melk
15 g witte suiker
75 g boter
snuifje zout
110 g patisseriebloem
3 eieren
100 g zalmfilet
150 g gerookte zalm
100 g mascarpone
100 ml room
100 ml visfumet
cayennepeper
50 ml zure room
zalmeitjes


Verder heb je nodig


2 spuitzakjes met rond spuitmondje 1cm diameter


Soezen van zalmmousse
Soezen van zalmmousse

Feestelijke amuse die in de smaak zal vallen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
Soezendeeg:
-breng het water, de melk, het zout en de boter aan de kook op een matig vuur.
-Meng de suiker met de bloem in een kom.
-Haal de kookpot van het vuur en voeg de bloem met suiker in 1 keer toe en roer goed door.
-Zet de kookpot terug op het matige vuur.
-Roer door met een spatel tot een samenhangende, gladde bol.
-Schep het deeg in een grote kom.
-Voeg, stevig roerend, de eieren 1 na 1 toe om een glanzend, stevig deeg te bekomen. Het deeg is goed als het glad is, zijn vorm kan behouden en twijfelend van een lepel loopt.
-Doe het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje van 1 cm.
-Spuit niet te hoge bolletjes van 3 cm breed en 2 cm hoog op een bakplaat met bakpapier. Laat plaats tussen de soezen.
-Maak de vingers nat en druk zo het puntje weg op elke soes.
-Zet in de oven en verlaag onmiddellijk de temperatuur tot 175°C.
-Bak 30 min tot de soezen bruin beginnen worden.
-Haal uit de oven en laat de soezen afkoelen op een rooster.
Zalmmousse:
-breng de visfumet aan de kook.
-Voeg de zalmfilet toe en dek af met een deksel. Laat 8 min rustig sudderen.
-Mix de gerookte zalm met de mascarpone en room tot een glad mengsel.
-Schep de zalmfilet met een schuimspaan uit de visfumet. Mix de zalmfilet onder het mascarponemengsel. Kruid met zout en cayennepeper.
-Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm en zet in de koelkast om op te stijven.
Afwerking:
-maak met een mesje al draaiend een gat in de onderkant van elke soes.
-Vul ze met de spuitzak op met de zalmmousse.
-Werk af met een toefje zure room en wat zalmeitjes

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top