Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

  • Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

  • Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

  • Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

  • Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

  • Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

    Bacon-Burger....met cheddar en een eitje.

Ik schreef al eens eerder, dat varkensvlees van Duroc d 'Olives milieu en diervriendelijk geproduceerd wordt. De dieren worden gevoed met uitsluitend zuivere , natuurlijke granen van eigen productie en hoogwaardige olijfolie als vetbron. Smaakvol varkensvlees alleen geleverd aan slagers. En dát proef je. Enkele keren per jaar ligt er een receptenboekje  klaar om thuis mee aan de slag te gaan. Dit boekje handelt alleen over BURGERS. Leuk om er verschillende zo af en toe eens te proberen. Zeker met de erbij gekregen hamburgerpers.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people

300-400 gram Duroc d �"lives gemengd gehakt
4 plakjes gerookt Duroc d 'Olives ontbijtspek
2 eieren
2 plakjes cheddar
2 grote augurken in plakken
peper ( zout ) naar smaak
½ krop lollo bionda ( of andere sla naar keuze)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, grillpan, pan

Bereidingswijze

Maak ( met een hamburger pers) of vorm 2 hamburgers met de hand en gril ze in de oven of grillpan 3 minuten per kant en bak ze dan in 6 minuten af in een oven van 180 graden.

Smeer de binnenkanten van de broodjes dun in met olie en leg ze bij de hamburgers om een krokantje te krijgen. Gril ook het spek even.

Bak de eieren en breng ze met peper en zout op smaak.

Bouw nu de burger op met op de bodem van het broodje wat salade, daarop de burger, de cheddar, het spek, opnieuw weer wat salade , dan het ei en de bovenkant van het broodje.

Zet het geheel nog 1 minuutje in de oven om de kaas wat te laten smelten. Leg voor het serveren de plakjes augurk erbij. Prik eventueel in de dooier , zodat het eigeel als een soort saus over de burger druipt.

Bron

Uit het boekje van de slager eigen tekst en foto's

Serveertip

Best nog een verantwoorde maaltijd met een zelf gemaakte tomatensoep met ui en wortel en uiteraard veel tomaten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten