Courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf

  • Europees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2021
  • Courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf

    Courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf

    Courgettesoep met doperwten, ricotta en zwarte olijf

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 courgettes, in dunne plakjes
1 ui, fijngehakt
300 gram doperwten (diepvries)
500 ml bouillon
Handje verse munt
Handje verse basilicum
15 gram zwarte olijven, zonder pit
Ricotta
1 citroen, alleen de geraspte schil
Olijfolie
Roomboter
Zout & peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Scheur de olijven met je vingers in stukjes en leg ze in een schaaltje met wat olijfolie. Zet opzij.

Verhit een grote klont boter een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur. Bak de ui een paar minuten tot ‘ie zacht is. Voeg de courgette toe, breng op smaak met zout en laat 5 minuten zachtjes bakken.

Voeg de 250 gram van de doperwten toe (zet de overige 50 gram apart), samen met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Pureer daarna tot een gladde soep. Roer de achtergehouden doperwten erdoorheen en laat nog even 3 minuten mee verwarmen.

Proef en breng de soep op smaak met zout & peper.

Wil je de soep koud eten, laat ‘m dan afkoelen en zet ‘m in de koelkast. Eet je ‘m liever warm, ga dan door met de garnering.

Garneer de courgettesoep met een grote schep ricotta. Verdeel de zwarte olijven in olijfolie erover. Maak af met de verse basilicum en munt, wat zout & peper en de geraspte citroenschil.

Bron

https://www.culy.nl/recepten/courgettesoep-met-doperwten/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten