1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Risotto met asperges en spinazie

Risotto met asperges en spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2021

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram risottorijst
- 500 gram asperges
- 500 gram verse spinazie
- 1 rode ui (of flinke sjalot)
- scheut olijfolie
- 250 ml droge witte wijn
- 1 liter bouillon van gekookte asperges(schillen) en 1 groentebouillontablet
- klont roomboter (+/- 50 gram)
- 100 gram Parmezaanse kaas (beetje achterhouden om mee te garneren)
- pezo
- gekookte eieren, gerookte zalm, grote garnalen of coquilles om te garneren.



Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie
Risotto met asperges en spinazie

Een heerlijke lenterisotto die je zowel vegetarisch kunt maken door er een gekookt ei op te serveren (Paastip), maar evengoed ook lekker met zalm, garnalen of coquilles. Variatiemogelijkheden genoeg en dat is fijn zodat je deze heerlijke risotto elke keer weer een tikkeltje anders kun maken en dat het lijkt of je telkens weer iets anders hebt. Een goede basis is het belangrijkste

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges, snij ze in stukjes en kook ze 5 minuutjes met een beetje groentebouillon en laat ze uitlekken.(Je kunt nadat de asperges gekookt zijn ook nog even de schillen afkoken in dezelfde bouillon, dat geeft extra smaak).
- Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Voeg de rijst toe en bak die even mee zodat de rijstkorrels glanzen.
- Giet dan de wijn erbij en blijf goed doorroeren.
- Voeg dan lepel voor lepel de bouillon erbij terwijl je ondertussen steeds blijft roeren. (Het kan zijn dat er teveel bouillon is.)
- Als de rijst bijna gaar is begin je met steeds een gedeelte van de verse spinazie erbij te doen, als het geslonken is kan er wee wat bij. Steeds goed door elkaar blijven scheppen.
- Dan gaat de boter en de aspergestukjes erbij.
- Voeg als laatste peper en zout naar smaak toe en doe ongeveer ¾ van de geraspte Parmezaans kaas erdoor.
- Schep op borden en doe de garnering erop, strooi er nog een beetje geraspte Parmezaan overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top