1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Semolinapudding met pistachenootjes en granaatappel

Semolinapudding met pistachenootjes en granaatappel

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2021

Ingrediënten 8 personen


Griesmeel125 g
granaatappelpittenhandje
kokosmelk (brik)400 ml
amandelmelk750 ml
kardemomzaadjes½ kl
oranjebloesemwater3 kl
pistachenoten (fijngehakt)
zoutsnuifje

Voor de siroop :
sinaasappelsap1 el
oranjebloesemwater1 kl
suiker150 g



Semolinapudding met pistachenootjes en granaatappel
Semolinapudding met pistachenootjes en granaatappel

Heerlijk deze pudding voor 8 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Giet het vocht uit de kokosbrikken en zet koel. Meng in een kookpot de amandelmelk, een snuif zout, de kardemom, het oranjebloesemwater en het griesmeel en breng al roerend aan de kook, laat 1 minuut koken.
2 Haal van het vuur en stort het mengsel in een vorm en laat afkoelen. Doe er de kokosroom bovenop en zet minstens 2 uur in de koelkast.
3 Maak ondertussen de siroop: breng 150 ml water aan de kook met de suiker, voeg een scheutje sinaasappelsap en het oranjebloesemwater toe. Roer niet, maar draai af en toe eens met de pan. Laat 5 minuten sudderen tot de suiker volledig opgelost is.
4 Werk de pudding af met pistachenoten en granaatappelpitten. Serveer met siroop.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top