1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Puddingkoek met chocolade

Puddingkoek met chocolade

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2021

Ingrediënten 4 personen


200 g boudoirkoekjes (boudoirs)
200 g fondantchocolade
2 el griessuiker
1 pakje vanillesuiker
1 pakje vanillepuddingpoeder
1 tl boter
3/4 L melk
2 bokalen sterke koffie



Puddingkoek met chocolade

Puddingkoek met chocolade

Niet alleen de kids zijn er dol op........en trouwens erg makkelijk te bereiden ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Los het puddingpoeder op in een kopje koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Doe er de suiker en vanillesuiker bij.
2 Zet van het vuur en roer er het puddingpoederpapje door. Zet weer op het vuur en laat al roerend indikken. Laat 5 minuten afkoelen, en roer ondertussen af en toe om (zo kan er geen vel op komen).
3 Vul een rechthoekige schaal met afwisselend laagjes koekjes die je met koffie besprenkelt, en pudding. Begin met koek, eindig met pudding. Laat 30 minuten afkoelen.
4 Laat de chocolade en de boter samen smelten au bain-marie (of in de magnetron) . Doe er eventueel het restje koffie bij. Lepel de saus over het dessert en laat afkoelen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top