1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine kefta met ei

Tajine kefta met ei

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2021

Ingrediënten 6 personen


--Kefta
1200 gr gehakt (lam, kalf, kip)
3 uien
6 takjes bladpeterselie
6 takjes koriander
3 tl zwarte peper
1,5 tl gemberpoeder
4,5 tl paprikapoeder
3 tl kurkumapoeder
3 tl komijn
4,5 tl zout
4,5 tl witte peper
4,5 el olijfolie
--Saus
3 teentjes knoflook
3 Spaanse pepers
4 pakken tomatenblokjes
9 draadjes saffraan
1,5 tl kaneel
1,5 runderbouillonblokje
6 takjes koriander
9 takjes peterselie
6 eieren


Verder heb je nodig


Een echte kooktajine van 30cm diameter. Serveertajine kan niet op vuur of in de oven.


Ik was uitgenodigd bij een vriend om te eten. Zijn Marokkaanse moeder had dit gemaakt. Is meteen mijn favoriete gerecht uit de Marokkaanse keuken geworden. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui, koriander en peterselie voor de gehakt heel fijn
Doe de gehakt in een kom en voeg alle kruiden en de uien toe
Meng alle ingrediënten voor de kefta goed door elkaar
Draai van dit mengsel balletjes ter grootte van een walnoot (worden er 6 à 7 per persoon) en zet in de koelkast. De kefta kan ruim van te voren worden gemaakt (goed voor intrekken van kruiden)

Snij de koriander en de peterselie (beetje apart houden voor garnering) fijn en snij de spaanse peper over de lengte door en verwijder zaadjes
Doe 2 el olijfolie in de tajine. Pers de knoflook in de olie
Zet de tajine op het vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe dan alle andere ingrediënten behalve de eieren erbij en breng aan de kook in ca. 10 minuten
Zet vuur laag, doe het deksel erop en laat 10 minuten sudderen. Bak intussen de eieren in wat olie en doe ze dan in de tajine. Nog 10 minuten sudderen
Dan deksel eraf en nog ca. 15 minuten laten inkoken (tot genoeg vocht is verdampt, indien nodig wat vocht en olie wegscheppen)
Eventueel de Spaanse peper voor serveren verwijderen

Serveertip

Serveer met vers stokbrood en eet met de handen.

Bron

Moeder van een vriend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tantrum


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tantrum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top